måndag, februari 17, 2020

Op. Rimfrost kommer misslyckas, det saknas både ledarskap och hårdhandskar

Senaste artiklar

Vem vill flyga med SAS som förnekar sig själva, kundernas kultur och beskyller Ryssland?

I "vår" vänster-samhällsordning arbetar vänsterliberala politiker stenhårt med att förstöra tanken om...

Michael Bloombergs siffror bör man hålla koll på, det kommer att bli en intressant politisk vår

I tider av negative campaigning är det inte förvånande att den desperata...

Börskandidater som inte har tillräcklig mångfald i styrelsen övervägs att nobbas av SEB?!?

Förr i tiden försökte banker tjäna pengar genom att vara en attraktiv...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Lyssnar man på Polisens presskonferens är det tydligt att man tror att silkesvantarna är lösningen, dvs. genom dialog få ligister att sluta spränga och skjuta ihjäl andra människor. Den här vägen kommer aldrig att lösa problemet för kriminalitet uppstår pga. att staten inte har kontroll, att tro att man genom dialog och vädjan över en pizza ska förändra situationen är att vara mycket naiv. Polisens mål kan inte vara att förbättra siffrorna, polisens mål måste vara att få bort all kriminalitet. När chefen för NOA därför skapar försiktiga mål, tåls det att säga att han högst troligt är en del av problemet.

Slå ner på precis allt!

Tittar man hur USA städade upp gjorde man inte det genom att bjuda in tungt kriminella för snuttefilt-samtal hos polisen, utan man arresterade personer för minsta lilla överträdelse. Tyvärr finns det inga genvägar, vill man få en befolkning laglydig är det här enda vägen; det är precis som en marscherande pluton där någon inte klarar av att hålla takten. Personen lär sig inte snabbare gå i takt om ingen vågar påtala problemet. Därför behöver man omhänderta alla bilar där personer står som målvakter, man behöver också kroppsvisitera människor i alla områden där man har kriminalitet och man misstänker dolda vapen. Vi behöver också bygga fängelser och jourdomstolar där man omhändertas snabbt och kan påbörja sitt straff om man tas på bar gärning. Människor som inte kan utvisas behöver placeras på anläggningar tills de minns vart de kommer ifrån, eller tills man hittat ett tidigare grannland som kan tänka sig ta emot dessa individer (som talar samma språk).

Det är dags att sätta in militären

Militärpolisen kan användas på två sätt, för det första slår man en ring kring områden med hög kriminalitet där man kontrollerar alla bilar och personer som passerar checkpoints. För det andra bör kriminella ha militärpoliser som ständigt spanar på dem, dvs. två tre personer som följer deras steg, något som genomfördes med den kända pyromanen; antalet kriminella är dock för många och därför kan militären komma till användning. Militärpolisen bör även få långtgående polisiära befogenheter, man har redan personalen så utbildningen kan börja imorgon; där tanken är att man efter en militärkarriär kan ta arbete som civilpolis.

En polisledning med fyra försiktiga mål

När bomber sprängs närmast varje dag så kan man inte sätta försiktiga mål om att man önskar reduceringar, det är inte en seger om tre bomber på en dag blir två; det är inte heller en framgång för nästa dag kan det smälla fyra. Den enda framgången man har är om ingen bomb briserar, det är den sortens mål polisen måste sätta. Man kan inte sätta vaga mål för att man inte vill bli av med jobbet, då skulle man aldrig tagit chefspositionen från början. Sverige behöver en “general George Patton” som leder, inte en “Dan Eliasson” som utfärdar band, köper PR-tjänster, bjuder på pizza eller genom dialog “ber” kriminella sluta med kriminaliteten. Att kalla kriminalitet för en ‘nationell händelse’ är endast semantik, det krävs nu blod svett och tårar.

All politiserad byråkrati skyddar brottslingarna

Polisen är precis som resten av Sverige påverkad av vänsteridéer som allt från lågaffektivt bemötande (som att bjuda på pizza) till att man bildar kommittéer eller skapar mjuka mål. Det enda som kommer lösa problemen är polisnärvaro, polisen måste få ut alla som idag sitter inne på polishusen; och vi måste också anställa väktare som patrullerar. I områden där hög kriminalitet råder måste man också kunna utfärda utegångsförbud. Dessutom måste Polisen sluta med pixlade bilder och allmänheten måste svart på vitt få se bilder på vilka gärningsmännen är, vi måste börja prata signalement igen.

För alla som åkt till New York är det inte ovanligt att se poliser i varje gathörn, dessa delar inte ut pizzor till kriminella eller för dialog med dem hur de ska sluta begå brott; de arresterar dem om de bryter mot lagen. Det finns ingen genväg. När polisen i Sverige har hur mycket brott som helst på sina bord, finns det massa saker att tag i; men det krävs ledarskap och inte byråkrati. Det är inte synd om kriminella, de blir inte mer kriminella om man sätter dem i fängelse utan man måste rensa gatorna på människor som inte är laglydiga. Det är bara att sätta igång!

1 KOMMENTAR

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
trackback

[…] Source: Op. Rimfrost kommer misslyckas, det saknas både ledarskap och hårdhandskar […]

Senaste ledare

Vem vill flyga med SAS som förnekar sig själva, kundernas kultur och beskyller Ryssland?

I "vår" vänster-samhällsordning arbetar vänsterliberala politiker stenhårt med att förstöra tanken om...

Är det troligt att UK kommer sakna EU om de slipper tullar mot USA? Ekonomisk analys!

Som vanligt när det kommer till personer som blir intervjuade i public service är det alltid människor...

När par mördas och rånas i hemmen måste utökad rätt till försvar och skyddsvärn ges

Vi har alla hört det gamla uttrycket mitt hem är min borg, men hur sant är det...

Därför är inte extraval troligt i Sverige

Idag är det många som går och drömmer om extraval, vi ser det även diskuteras av fler...

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor och lyriska tenorer kan uppskatta....

Senaste replik

Börskandidater som inte har tillräcklig mångfald i styrelsen övervägs att nobbas av SEB?!?

Förr i tiden försökte banker tjäna pengar genom att vara en attraktiv...

Fler av våra artiklar: