söndag, juli 12, 2020

Op. Rimfrost kommer misslyckas, det saknas både ledarskap och hårdhandskar

Senaste artiklar

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

Var studentexamen för ensamkommande afghaner som krav att få stanna ännu en politisk lögn?

Vi ser det gång på gång, partier som påstår sig ta "ledarskap"...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Lyssnar man på Polisens presskonferens är det tydligt att man tror att silkesvantarna är lösningen, dvs. genom dialog få ligister att sluta spränga och skjuta ihjäl andra människor. Den här vägen kommer aldrig att lösa problemet för kriminalitet uppstår pga. att staten inte har kontroll, att tro att man genom dialog och vädjan över en pizza ska förändra situationen är att vara mycket naiv. Polisens mål kan inte vara att förbättra siffrorna, polisens mål måste vara att få bort all kriminalitet. När chefen för NOA därför skapar försiktiga mål, tåls det att säga att han högst troligt är en del av problemet.

Slå ner på precis allt!

Tittar man hur USA städade upp gjorde man inte det genom att bjuda in tungt kriminella för snuttefilt-samtal hos polisen, utan man arresterade personer för minsta lilla överträdelse. Tyvärr finns det inga genvägar, vill man få en befolkning laglydig är det här enda vägen; det är precis som en marscherande pluton där någon inte klarar av att hålla takten. Personen lär sig inte snabbare gå i takt om ingen vågar påtala problemet. Därför behöver man omhänderta alla bilar där personer står som målvakter, man behöver också kroppsvisitera människor i alla områden där man har kriminalitet och man misstänker dolda vapen. Vi behöver också bygga fängelser och jourdomstolar där man omhändertas snabbt och kan påbörja sitt straff om man tas på bar gärning. Människor som inte kan utvisas behöver placeras på anläggningar tills de minns vart de kommer ifrån, eller tills man hittat ett tidigare grannland som kan tänka sig ta emot dessa individer (som talar samma språk).

Det är dags att sätta in militären

Militärpolisen kan användas på två sätt, för det första slår man en ring kring områden med hög kriminalitet där man kontrollerar alla bilar och personer som passerar checkpoints. För det andra bör kriminella ha militärpoliser som ständigt spanar på dem, dvs. två tre personer som följer deras steg, något som genomfördes med den kända pyromanen; antalet kriminella är dock för många och därför kan militären komma till användning. Militärpolisen bör även få långtgående polisiära befogenheter, man har redan personalen så utbildningen kan börja imorgon; där tanken är att man efter en militärkarriär kan ta arbete som civilpolis.

En polisledning med fyra försiktiga mål

När bomber sprängs närmast varje dag så kan man inte sätta försiktiga mål om att man önskar reduceringar, det är inte en seger om tre bomber på en dag blir två; det är inte heller en framgång för nästa dag kan det smälla fyra. Den enda framgången man har är om ingen bomb briserar, det är den sortens mål polisen måste sätta. Man kan inte sätta vaga mål för att man inte vill bli av med jobbet, då skulle man aldrig tagit chefspositionen från början. Sverige behöver en “general George Patton” som leder, inte en “Dan Eliasson” som utfärdar band, köper PR-tjänster, bjuder på pizza eller genom dialog “ber” kriminella sluta med kriminaliteten. Att kalla kriminalitet för en ‘nationell händelse’ är endast semantik, det krävs nu blod svett och tårar.

All politiserad byråkrati skyddar brottslingarna

Polisen är precis som resten av Sverige påverkad av vänsteridéer som allt från lågaffektivt bemötande (som att bjuda på pizza) till att man bildar kommittéer eller skapar mjuka mål. Det enda som kommer lösa problemen är polisnärvaro, polisen måste få ut alla som idag sitter inne på polishusen; och vi måste också anställa väktare som patrullerar. I områden där hög kriminalitet råder måste man också kunna utfärda utegångsförbud. Dessutom måste Polisen sluta med pixlade bilder och allmänheten måste svart på vitt få se bilder på vilka gärningsmännen är, vi måste börja prata signalement igen.

För alla som åkt till New York är det inte ovanligt att se poliser i varje gathörn, dessa delar inte ut pizzor till kriminella eller för dialog med dem hur de ska sluta begå brott; de arresterar dem om de bryter mot lagen. Det finns ingen genväg. När polisen i Sverige har hur mycket brott som helst på sina bord, finns det massa saker att tag i; men det krävs ledarskap och inte byråkrati. Det är inte synd om kriminella, de blir inte mer kriminella om man sätter dem i fängelse utan man måste rensa gatorna på människor som inte är laglydiga. Det är bara att sätta igång!

1 KOMMENTAR

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
trackback

[…] Source: Op. Rimfrost kommer misslyckas, det saknas både ledarskap och hårdhandskar […]

Senaste ledare

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen i samhället blivit väldigt påfallande...

Bisarrt att lärare inte kan flytta elever utan att hamna i HD, lågaffektiv uppfostran gör apor av barn.

Även om det svenska rättssystemet landat i rätt slutsats att man som lärare ska ha rätt att...

Miljöpartiets ultimativa krav visar på hur dåligt svensk demokrati fungerar

Sedan 2014 är Sverige inte längre en demokrati, eftersom en majoritet av landets röstberättigande inte röstat fram...

När sexköpare får miljonfallskärm måste väl alla inse hur sjukt systemet är?

Hela tanken med politiska fallskärmar handlar om att den politiker som genomför kontroversiella idéer inte ska stå...

Senaste replik

Hur kan SVT göra snyftreportage om en död dömd islamistisk terrorist?

Nej SVT och reportrarna Gusten Holm och Hannes Andersson, man är inte...

Fler av våra artiklar: