Höjda skatter är inte lösningen på allt.

Replik gällande http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21708869.ab

“Regeringen tillsätter en utredning om att införa skatt på flygresor. Syftet är att minska flygets klimatpåverkan – men också att människor i större utsträckning ska välja andra transportmedel.”

Åter igen har vi en utredning om hur höjda skatter ska lösa alla samhällsproblem. Det märks att vi inte endast har socialdemokrater i regeringen, utan även miljöpartister som vill höja skatten på precis allt.
De tror alltså att en höjning av t.ex. bränsleskatten kommer få folk på landsbygden att använda bilen mindre. Detta även om det helt saknas lokaltrafik. Ja, ge gärna även detta argument till barnfamiljer.

“Ta med barnvagnen, skötväskan och dina 3 barn och sätt er på bussen då ni ska åka iväg 2 mil för att handla. Ja, på tillbakavägen så ta även med dina 4 papperskassar med mat. Detta är bättre för miljön!”.

Ska vi nu tala om flyget som artikeln belyser så finns det betydligt bättre saker att göra för miljön än att höja skatten på ett så pass viktigt färdmedel i Sverige.
Vart gör vi egentligen mest skillnad? Inte är det våra bilar i Sverige som står för de stora utsläppen i världen. Vi ligger faktiskt redan i topplistan på denna punkt. Nej, det vore mycket klokare att i stället utveckla miljövänlig teknik. Denna teknik kan vi sedan exportera till andra länder som släpper ut betydligt mer än vad lilla Sverige gör. Samtidigt så skulle vi då få fler jobb, öka skatteintäkterna och samtidigt öka exportsiffrorna. Det är egentligen inte så svårt att förstå hur det ekonomiska kretsloppet BÖR se ut. Eller jo… kanske om man är lite vänster och inte vill tänka några steg längre.

För det bästa miljöpartiet kan göra för miljön, det är att se till att andra länder minskar sina utsläpp. Fridolin kan ju stå där och vifta med sina kolbitar. Han kan gärna läsa på lite om varför det inte gick att lägga ner Vattenfalls kolverksamhet så snabbt som han lovat. Hade han läst på så hade han nog inte stått och spottat galla på Alliansen under debatterna i valrörelsen förra året. Han hade nog också stoppat undan den där kolbiten illa snabbt om han läst på, vilket man bör förvänta sig från ett språkrör. Välfärd byggs inte genom höjda skatter och lån. Pengarna måste skapas. Detta görs genom satsningar på jobb och löntagare. Det SKA löna sig att jobba för de som kan. Då skapas intäkter till statskassan och först då får vi verkligen pengar att satsa på de som har det sämre ställt.

En väldigt svår ekvation, eller hur? Förväntar mig inte Nobels ekonomipris för denna analys, men det är väldigt bekymrande att det är så relativt få i detta land som förstår detta.

 

 

 

Replik gällande http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21708869.ab “Regeringen tillsätter en utredning om att införa skatt på flygresor. Syftet är att minska flygets klimatpåverkan – men också att människor i större utsträckning ska välja andra transportmedel.” Åter igen har vi en utredning om hur höjda skatter ska lösa alla samhällsproblem. Det märks att vi inte endast har socialdemokrater i regeringen,…

16 kommentarer

  1. Pingback: 다시보기티비
  2. Pingback: qiu qiu
  3. Pingback: ufabtb
  4. Pingback: Sciences Diyala
  5. Pingback: bonanza178
  6. Pingback: Belcampo Fernald
  7. Pingback: ai nude

Kommentera utan Facebook