fredag, september 30, 2022

Biden vägrar svara om han vill fylla högsta domstolen med fler domare

Senaste artiklar

Annie Lööfs hat mot SD beror endast på mandat och matematik… inget annat! Gå inte på spelet!

Som vanligt när det kommer till politik måste man förstå att...

Varför förnekar alltid vänstern att andra socialister inte var ”riktiga” socialister? Det socialistiska kretsloppet förklarat.

Det är alltid intressant att lyssna på vänstersympatisörer när det kommer till...

Professor Lars Calmfors har tyvärr rätt kring M-förslaget om pristaket på el, så här tycker jag man borde tänka.

Även om Moderaternas förslag om pristak på el den kommande vintern både...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

De senaste veckorna har flera högljudda demokrater drivit Franklin Roosevelts gamla ide om att ”pack the court” dvs. utöka antalet ledamöter i högsta domstolen för att vinna majoritet. Demokraterna använder idag metoden i sina tankar kring både senaten och de södra delstaterna, vilket föranlett Trumps mur. I natt vägrade Joe Biden svara på frågan om han tänker fylla domstolen med fler domare, samtidigt som han till skillnad mot president Trump vägrar lämna ut vilka domarkandidater som i så fall kan vara aktuella; presidenten redovisade sina kandidater häromveckan. Även om domstolen traditionellt sett har 9 ledamöter, står det inte något definierat antal i konstitutionen. Skulle Trump lyckas få igenom sin utnämning av Amy Coney Barrett på den framlidne Ruth Bader Ginsburgs stol skulle domstolen tippa 6-3 till republikanernas favör, Demokraterna behöver därför packa domstolen med ytterligare 4 ledamöter för att nå majoritet; något som Biden i natt vägrade svara på.

Kriget om senaten

För att kunna utse en domare till USA:s högsta domstol måste först presidenten nominera en kandidat som senaten sedan röstar om. Besitter samma parti både presidentposten och majoriteten i senaten har man därför en stor chans att lyckas, vilket exempelvis inte Obama gjorde för fyra år sedan eftersom senaten då precis som nu har en republikansk majoritet. För att långsiktigt säkra majoriteten i senaten vill därför Demokraterna att vänsterområdena Puerto Rico och District of Columbia (Staden Washingtons ”D.C”:s federala distrikt som i storlek kan jämföras med Skara) ska bli fullvärdiga delstater, eftersom Demokraterna då skulle få ytterligare 2 senatorer från respektive delstat och kunna säkra en majoritet i senaten.

Demokraterna bedriver svensk migrationspolitik

Arbetarna i USA röstar idag på Republikanerna, därför driver Demokraterna linjen om att packa delstaterna med invandrare för att vinna röster. Man vill exempelvis att alla som befinner sig i landet illegalt ska få rösträtt (ca 10-20 miljoner människor), Kalifornien som drivit utvecklingen längst har t.o.m. förklarat vissa städer som ”sanctuary cities” dit man kan komma. Samtidigt har utvecklingen gjort att många företag och framgångsrika idag lämnar delstaten eftersom skattetrycket ökat i takt med kriminaliteten.

Därför menar många att det är ett ödesval, skulle Demokraterna få makten är det inte otroligt att de packar senaten, domstolen samtidigt som man ökar invandringen i söder för att packa på med nya röster; för att således långsiktigt säkra kontrollen om presidentposten, senaten, och högsta domstolen.

0 0 rösta
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x