Sveriges migrationspolitik faller

Det är inte ofta som jag är förbannad över politik på det vis som jag faktiskt kommer att uttrycka mig nu. Men det är för mig så OTROLIGT ignorant så som regeringen har betett sig. Dit ska jag även sätta Alliansen. Till detta kommer givetvis också Fredrik Reinfeldt med ”Öppna era hjärtan”. Däremot tror jag inte att han, då detta uttalande skedde, var medveten om hur saker i framtiden skulle bli. Åtminstone inte i den storleksgrad som det nu har blivit.

Världen brinner, det kan jag nog skriva under på personligen. Till och med vår egen migrationsminister Morgan Johansson anser nu att ”gränsen är nådd”. Detta helt mot vad Stefan Löfven tidigare sagt i år; ”Vi har inga gränser!”. Hur han reagerar på detta, vet jag inte. Han sitter i skrivande stund i Tunisien med andra diplomatiska saker (påtvingad ska sägas).
Fina ord annars av Löfven, men i min åsikt inte verklighetsförankrat. Morgan Johansson ville att hans ord skulle göra att fler drar sig för att inte komma till Sverige, detta var grundtanken enligt hans egen utsago (eller rättare sagt, räkna inte med tak över huvudet).

Ökad migration
Senaste rapporter (5 nov) visar motsatsen. Folk bryr sig inte om detta, de kommer att komma hit i alla fall. Sverige har ingen kontroll över sina gränser, så alla som kommer via ett annat EU-land har fritt inträde. Borde man inte stanna i andra länder då? JO, det kan man tycka, men de andra EU-länderna (förutom Tyskland) tar inget ansvar. Nu är det däremot att många tar sig från Tyskland till Sverige, då köerna för prövning anses vara kortare samt att de nu faktiskt skickar tillbaka personer som kommer från Afghanistan. Det är just de sistnämnda som nu är överrepresenterade i sökande till Sverige.

Ni anar inte vilka problem detta kommer att ge vårt samhälle. Vi pratar om välfärd, bostäder, skolor osv.
Vi pratar om att 2!! Malmöstäder måste byggas vartannat år, kanske mer om siffran rusar på. Vi ser inget stopp. Hur ska vi klara av detta? Hur ska detta finansieras? Hur ska vi hinna med inom skolor, sjukvård osv? Vårt samhälle är inte dimensionerat att få in 190 000 nya personer per år som inte i sig ger skatteinkomst från början.

Vänstersidan och Socialdemokraterna tar just nu från bistånd och ger detta sedan till nuvarande migration. Man vill samtidigt låna pengar och öka vår statsskuld enligt vår finansminister Magdalena Andersson.

Kort och gott, S vill låna pengar från andra länder för att Sverige ska bekosta andra länders medborgare. Detta är inget påhittat, det är en realitet. Tänk själv hur du eventuellt vill prioritera dina skattekronor. Känns detta i grunden ok?

Kvotering ett skämt
Samtidigt struntar en majoritet av EU-länderna att ta sitt ansvar. Precis idag, den 5 nov, bad Sverige om att även få ingå i kvoteringsprogrammet. Detta innebär att man fördelar flyktingar till olika EU-länder. Grekland och Italien är med i detta. Detta är klubbat, för Grekland och Italien. Hur många har hitintills blivit kvoterade? Jo, 160 personer. Grattis! Detta system verkar ju fungera….eller inte! Hur har det då fungerat undrar du?

160 personer inom hela EU, låt oss tänka lite då.
Senaste siffror (5/11) visar 1900 till Sverige per dygn. 2 timmar gällande Sverige då… ni ser! Det är bisarrt! Skulle detta lösa något för Sveriges del? Upp till gemene man att fundera över.

Jag personligen önskar inget mer än det bästa åt alla, men någonstans måste Sveriges ansvar faktiskt få ett slut. Det är dags för andra länder att agera. Men våra gränser är fortfarande öppna, det kommer att strömma in folk i samma takt ett bra tag så länge regeringen inte gör något åt detta.

Uppehållstillstånd
Man har sagt att permanent uppehållstillstånd kommer att bli begränsat, denna lag slår i kraft först om cirka 1 år. Denna berör då dock de flesta, om man inte kommer från Syrien. Handläggningstiden är lång, lagen gäller först då varje fall prövas, inte hur lagen är när man kommer till landet.

Skillnad på invandring
Alla med sunt förnuft i mina ögon sett, ser att detta inte är en hållbar lösning. Vi saknar redan medel för bland annat skola och  omsorg, där det varit stor kritik. De som tidigare förespråkade att invandring är positivt ekonomiskt, de har lurat er. Det är skillnad på invandring och invandring. Det finns arbetskraftsinvandring, anhöriginvandring, flyktinginvandring osv. Jag behöver inte berätta för er vad som gynnar vår ekonomi. Om det vore så positivt som alla förespråkar, skulle väl varje land skrika efter att ta emot? Nej, så gör de inte. Jag är dock stolt över Sverige, men vår gräns är nu nådd!

Vad är ett hjärta på riktigt?
Men ja, det måste finnas ett hjärta. Detta har vi gett ett stort härifrån Sverige. Ska vi fortsätta att ge ett stort hjärta, då måste vi säga att det blir bättre att ta sig till andra länder. Visst kan det låta hemskt, men det är viktigt att vara realistisk.

Vi måste bekosta saker med rådande skattemedel, för pengar kan man inte trolla fram. Det säger väl sig självt att det blir omöjligt i denna takt med 190 000 nya per år, som inte betalat en krona i skatt då de anländer. 190 000 per år i Sverige, det motsvarar mer än 1 miljon i Storbritannien sett till invånarantal. Hur tror ni att de skulle ha reagerat om det så hade varit där?

Det är dags för andra att ta ansvar, detta har Sverige tagit mer än samtliga EU-länder.
Det är dags att ställa krav på andra. Detta är inte orimligt att faktiskt göra, eller vad säger du själv?
Visst är det rimligt att fler visar solidaritet och ett ansvar?

Håller du med? Dela då gärna denna artikel!

Det är inte ofta som jag är förbannad över politik på det vis som jag faktiskt kommer att uttrycka mig nu. Men det är för mig så OTROLIGT ignorant så som regeringen har betett sig. Dit ska jag även sätta Alliansen. Till detta kommer givetvis också Fredrik Reinfeldt med ”Öppna era hjärtan”. Däremot tror jag…

3 kommentarer

  1. Hur många immigranter i förhållande till sin folkmängd tog USA emot i slutet på 1800- och början på 1900-talen i förhållande till sin dåvarande folkmängd? Och var står USA idag vad gäller välstånd och demokrati? Ett tag fanns fler svenskar i USA än i Sverige. De som flyr till Sverige idag är i många fall högt utbildade och representerar yrken vi behöver. Att våra egna byråkrater i vissa fall behöver flera år på sig innan de kan godkänna t ex lärare eller läkare är den stora skandalen.

Kommentera utan Facebook