När Börje Salming vill ha Greta som statsminister tåls det att fråga om han är demokrat?

Vi ser dem hela tiden, omtyckta kändisar som gör politiskt korrekta uttalanden det ena dummare än det andra; trots att de själva kastar sten i glashus. I Börje Salmings fall har han nu gett sig ut i den politiska debatten där det tåls att fråga om han verkligen ställer sig bakom de marxistiska budskap Greta Thunberg för fram? När Greta gjort sig känd som någon som varit mycket kritisk till flygindustrin, tåls det att fråga hur många gånger den “gode” Salming tagit tåget när han som NHL-spelare mött andra lag i det vida USA? När han dessutom vill ha Greta som statsminister, tåls det att fråga om hockeylegenden Salming ens är demokrat (om man nu ska tolka hans påståenden bokstavligt)?

Gretas politiska idéer är ortodox marxism

Gretas idéer bygger på att staten ska kontrollera människornas liv, det finns ingenting av individens frihet i hennes budskap. Istället handlar det om att vi ska “vara rädda”, och därför inte ifrågasätta utan acceptera hennes budskap. Den sortens totalitära synsätt är normalt sett något vi återser i de värsta sortens diktaturer den här planeten skådat, dvs. att man sprider skräck kring politiska motståndare; och säger att man själv står för den enda sanningen. Den rent sakliga biten, de vetenskapliga argumenten kring observerade fakta kring koldioxid i förhållande till syre uteblir helt; istället är det uteslutande känsloargument. Vi ska vara rädda, vi ska känna skräck, det handlar om de “onda” företagarna eller den “rika eliten” mot “folket” (som man säger sig representera), dessutom kritiserar hon marknadsekonomin som hon kallar för “systemet” (utan att säga vad hon egentligen föreslår istället). När båda föräldrarna levt på publikens biljettintäkter tåls det att fråga vad som byggt Sverige starkt och vad som möjliggjort för människor att kunna unna sig en konsert av mamma mezzo Malena Ernman? Är det socialismen och den starka staten, eller är de våra exporterande företag (dvs. kapitalism) som skapat möjlighet i välståndet för underhållningskonsumtion? Det är mycket lätt att som naiv 15-åring dras med i kommunistisk retorik, eftersom den beskyller andra för de problem man har; samtidigt som man utmålar staten som den aktör som ska driva allt framåt. Kanske borde det räcka med att titta på våra folkvalda riksdagsledamöter och fundera vad som händer när staten ska bestämma, uppenbart finns det en massa vänster till högerpolitiker som börjar sko sig själva; är det troligt att detta minskar om man dessutom stryper demokratin?

Vad säger vetenskapen?

Om du tar ett vanligt andetag är 78 % kväve, 21 % syre, 1 % argon och 0,04% koldioxid (CO2), när man studerar dessa siffror ser de flesta kritiska människor att det är stor skillnad mellan 21 % och 0,04%; därför pratar vänsterpolitiker CO2 i miljondelar (parts per milion-PPM) dvs. 400 PPM. Det låter mycket mer. Däremot finns det ingen som skulle få för sig att skriva syre som 210 000 PPM. När man således har kunnat mäta marginella höjningar 0,03% till 0,04% är det därför inte konstigt att vi ser att jorden blir allt grönare, koldioxid är livets gas och göder växer tack vare fotosyntesen. Ökar man koldioxiden ökar växtligheten och koldioxiden sjunker, det finns således en balans inbyggd i naturen. Personer som Greta och hennes apostel Börje kritiserar därför kossor, de släpper ut mycket metangas säger man; och därför ska man äta grönt och ge upp sin valfrihet. Enligt SMHI har man (ur vänsterpolitiskt synsätt det mycket höga) 1845 PPB metan i atmosfären, (parts per bilion/miljarddel); konstigt nog är det ingen som skriver 0,0001845 %? Hela tiden ska knappt mätbara ämnen skrivas med enheter som får dem att se relevanta ut. När tjugo utav Sveriges toppforskare inom fysik tar avstånd från Gretas idéer, är det synd att en gigant som Salming nominerar en person som både skolkar och inte gått ut skolan som sin statsministerkandidat.

Hyckleriet

Problemet med många kända personer som ger sig in i politiken är att de är just kända och inte atomklyvare, klimatforskare, doktorander utan man har som Salming åkt skridskor och jagat en puck; något man varit mycket duktig på bör understrykas. Börje Salming är en gigant som ishockeyspelare, och han har visat att tre kronor är att räkna med; men som politiker blev det magplask direkt. Detsamma kan gälla de tidigare komikerna Schyffert och Nûjen, som gick hem hos det breda laget innan de blev politiskt korrekta; Özz skämtade exempelvis mycket om terrorism och islamism. När Salming förmodligen flugit mer i månaden än vad Greta gjort i hela sitt liv, så blir det tragikomiskt när han tycker hennes agenda är kanon. Salmings NHL-löner har finansierats av privata företag, människors biljettintäkter kommer också från företag, och när han själv har företagsintressen; är det hyckleri att ställa sig bakom en marxist. Det är kapitalism som gjort Salming till den han är, ingenting annat.

Kändisar ska vara rädda om sina fans och sitt renommé och tänka mycket noggrant innan de ger aktivt politiskt stöd till personer. Hade människor förstått vad denna tonåring säger och de “förslag” hon lägger fram, hade mycket! få tyckt att hon är fantastisk; de flesta människor vill inte leva i planekonomi med indragen demokrati. Inte ens för klimatet, utan människor värderar friheten högre. Väljer man att semestra utomlands med flyg är man ingenting annat än en hycklare om man samtidigt hyllar Greta Thunberg, man lever inte som man lär. Det hela kunde inte bli än mer tydligt än när Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström flygpendlar men samtidigt håller högt tonläge om s.k. “klimatförändringar” pga. flygindustrin. Uppenbart lever man inte som man lär, utan säger en sak men gör något annat själv. När man dessutom adderar sitt kändisskap som när entreprenören och hockeylegendaren hyllar en tonårig marxist, tåls det att fråga vad Salming sysslar med; när han så uppenbart inte lever som han nu predikar. När han dessutom vill göra henne till statsminister, en person som ingen röstat på; då är det nog dags att kanske fokusera på sin kalsong-produktion istället för fler politiska uttalanden.

Bli ingen Henrik Schyffert, Börje. Bli istället ihågkommen för den fantastiska hockeyspelare du är; du har inget att vinna på att ge dessa idéer stöd – snarare motsatsen! Du är bättre än så här! (Tips från coachen)

Vi ser dem hela tiden, omtyckta kändisar som gör politiskt korrekta uttalanden det ena dummare än det andra; trots att de själva kastar sten i glashus. I Börje Salmings fall har han nu gett sig ut i den politiska debatten där det tåls att fråga om han verkligen ställer sig bakom de marxistiska budskap Greta…

2 kommentarer

  1. Börje Salming är kanske som ett barn i vuxen kropp. Som så många som uttalar sig. Barn ser varandra.

Kommentera utan Facebook