“Polisen är rasister!”

Reflektion kring:
http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/politiker-ger-abk-och-kommunen-skuld-for-upplopp/

Stora kravaller bröt ut på Gamlegården i Kristianstad för någon dag sedan. Titt som tätt läser man i Kristianstadsbladet hur containrar sätts i brand. Via mitt facebookflöde ser jag hur vänner lägger upp bilder på brinnande containrar och upplopp, ofta flera gånger i veckan. Alla dessa händelser belyses inte ens i den lokala tidningen längre, då det har kommit att bli ”vardagsmat”.

Men gällande upploppet som nyligen ägde rum finns det säkert många orsaker.

I artikeln framgår det, enligt vittnet Abdikarim Hassan följande:

”– Framför allt finns det en frustration över att polisen agerar rasistiskt och provocerande mot ungdomarna, att de ser dem som kriminella. Jag har själv sett polisen utan någon anledning stoppa unga bilförare och krävt att få se körkort. Det räcker att man är brun för att de ska agera.”

Här kommer vi in på en mycket farlig punk, vilket jag ser väldigt ofta i det dagliga livet. Personerna i detta område är väldigt snabba att kalla folk för rasister. Det behövs bara lite tändvätska i form av, ofta medvetna feltolkningar, för att någon ska vara rasist.

I tidigare artiklar under året har vi kunnat läsa om hur invånarna på Gamlegården önskat att polisen var mer synlig.

Dessa önskemål har också slagit igenom och polisen är mer synlig både på Gamlegården och Charlottenborg i Kristianstad. Men vad händer då? Polisen blir attackerad med gatustenar, utryckningsfordon kan inte rycka ut då även de blir attackerade. Det är väl då inte så konstigt att polisen blir än mer synlig för att försöka upprätthålla lag och ordning?

Ska vi gå djupare in i frågan så finns det självklart andra bakomliggande orsaker till att det ser ut som det gör.

Utanförskap, misslyckad integration och en syn att alla ska få en silversked i munnen. Samtidigt bör man även understryka att det finns ett föräldraansvar också. Varför låter man sina barn som går på högstadiet vara ute och härja om nätterna? Vill man inte prioritera barnens skolgång som förälder?

För mig personligen är detta ett stort frågetecken och jag förvånas över hur oansvarig man kan vara som förälder. Ska det kanske behövas en föräldrautbildning om hur man tar hand om sina barn och ungdomar? Väldigt känsligt ämne, men jag skulle nästan tro att det behövs efter allt jag läst och sett genom åren.

Får även slänga in en riktig brasklapp till politikerna. De ska lämna svar på samhällsfrågoroch inte kasta skit på ABK eller Polisen som fått politikernas beslut i sina knän. Det är ju inte ABK’s fel att Kristianstad bedriver en sån politik dom gör.

“Hit kan ni flytta” säger politikerna för att sedan beskylla sig på sitt eget kommunala bostadsbolag att vi inte har bostäder. Nej, de flyr sitt ansvar och blundar för verkligheten.

Vi har fått ett så kallat “stockholmssyndromdär politikerna tar parti med förövarna istället för med polisen. Då kan man ju fråga sig vilka politiker som sitter i stadens ledning?

Senare i artikeln från Kristianstadsbladet som jag belyser berättar Abdikarim att:

”ungdomarna hotar med liknande upplopp med täta mellanrum om de inte inbjuds till dialog över problemen och de får gehör för sina krav på sysselsättning och inflytande.”

Sedan när är hot något konstruktivt? Ligger problemet i området eller ligger problemet kanske rent ut av på ungdomarna själva? Kan man kräva sysselsättning? Jag har aldrig krävt sysselsättning. Jag visste att det var viktigt med utbildning för att kunna få sysselsättning. Men kanske menar ungdomarna en annan form av sysselsättning så som fritidsaktiviteter? Ja, det vore ju självklart en bra idé att hitta på något annat än att kasta sten mot polisen och sätta eld på containrar och bilar, men då jag tänker tillbaka på min tid som ungdom så fanns dessa olagliga aktiviteter aldrig ens på kartan.

En pinne blev i min värld som barn ett trollspö, ett fiskespö eller vad som helst. Det var bara fantasin som satte gränserna. I dagens silverskeds-samhälle ska man FÅ aktiviteter att göra. Man ska inte längre hitta på dem själv!

 
Den bästa lösningen för att motverka utanförskap är jobb.
Den bästa lösningen för att få jobb är utbildning.
Den bästa lösningen för att bli utbildad är att man sköter skolan.
Den bästa lösningen för att sköta skolan är föräldrarnas ansvar för sina barn.

Så, var börjar vi?

Reflektion kring: http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/politiker-ger-abk-och-kommunen-skuld-for-upplopp/ Stora kravaller bröt ut på Gamlegården i Kristianstad för någon dag sedan. Titt som tätt läser man i Kristianstadsbladet hur containrar sätts i brand. Via mitt facebookflöde ser jag hur vänner lägger upp bilder på brinnande containrar och upplopp, ofta flera gånger i veckan. Alla dessa händelser belyses inte ens i den…

Kommentera utan Facebook