lördag, januari 18, 2020

Jonny (C)ato är ett lysande exempel på varför unga ska hållas borta från makten

Senaste artiklar

Bernie Sanders personal hyllar Gulag, vill placera rika i läger, bränna Milwaukee och attackera polis

Som de flesta socialister kan man gå mycket långt för att både...

Greta Thunbergs pappa Svante visar sig publicera Gretas inlägg efter Facebookbugg

Det var i torsdags som Facebook under några timmar till fredagen fick...

Två forskare ger Bali (M) rätt i sak mot (S)trandhäll om skillnader mellan kvinnor och män

Expressen har rapporterat om ett bråk mellan Hanif Bali (M) och Annika...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Att bli kommunalråd för en stor stad som Helsingborg redan som tjugoåring ger säkert känslan av att världen ligger framför dina fötter, och att du alltid har rätt eftersom det kritiska tänkandet uppstår i vuxen ålder. Alla vet att skillnaden mellan ett barn och en vuxen är konsekvensinsikt, något många vuxna också har problem med (tittar man på Lyxfällan eller bland PK-figurer vimlar det av dem). Därför är det intressant att höra Jonny (C)ato debattera för att man aldrig skulle ha begränsat migrationen (även om anhöriginvandringen rusat) utan kört på. För vanliga människor framstår han som både radikal och helt oförstående av sina uttalanden i den politiskt korrekta framkanten; han ser helt enkelt inte konsekvenserna av den egna politiken.

Centerns mål är att krossa facket

Vad man ska komma ihåg är att många som betraktar sig som liberaler vill ta hit låglöneindivider som inte efterfrågas eftersom det kommer spela ut fackets roll. När de kan jobba med löner lägre än kollektivavtalslöner spricker hela idén med dessa framförhandlade priser. Dessa tänker inte på de enorma välfärdskostnader som uppstår per person eftersom de inte kan konkurrera på arbetsmarknaden. Målet handlar som sagt om att dels framstå som god, och dels förändra arbetsmarknaden genom att bryta fackens och kollektivavtalens dominans… men till vilket pris?

Inflytande utan erfarenheter

Problemet med politiker som aldrig haft ett arbete eller varit företagare är att dessa saknar verklighetsförankring. De förstår inte hur tufft det är att bygga välfärd för vanligt folk, dvs. att man genom lön (inte bidrag) och att företaget går bra kan höja sin levnadsstandard. Lyssnar man på (C)ato har han precis som många andra centerpartister “svaren” till våra företag. När migrationsfrågan är vår tids ödesfråga som land, och en 25-åring får hand om dessa frågor och centern har någon slags vetorätt mandatmässigt; tåls det att fråga hur man som parti tänker? Hur kan man tro att han har förmågan att förstå vad “hållbar lösning” innebär, han som aldrig haft ett riktigt arbete utan varit högavlönad sedan han var ca 20 år av våra skattepengar?

När man uttrycker att man vill avskaffa kungahuset (för att man innerst inne tycker det är problematiskt att inte själv kunna nå toppen) förstår man inte fördelarna med att ha en för många svenskar älskad monarki, utan man är ung och naiv. När man dessutom kombinerar det med helt oreglerad invandring så säger det en del, man förstår inte vilka slitningar man utsätter det svenska folket för. Lyssnar man på argumentationen borde det vara uppenbart för alla att se ännu ett typexempel på någon som inte lever i verkligheten, men som uppenbart får carte blanche. Uppenbart är det ingen journalist som presenterar siffror kring de problem hans politik skapar, utan han får utveckla sina svar utan någon som helst motargumentation; tänk om alla partier hade det så lätt?

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Bernie Sanders personal hyllar Gulag, vill placera rika i läger, bränna Milwaukee och attackera polis

Som de flesta socialister kan man gå mycket långt för att både...

Regeringen saknar förtroende eftersom den saknar demokratisk förankring!

Demokrati som samhällssystem bygger på att människor väljer företrädare som ska driva deras idéer, och att man...

Att rösta för höjda bränsleskatter är att rösta för sin egen inlåsning

Som vanligt när det kommer till socialister finns det ingen kritik mot den egna rörelsen, ledningen kan...

Varför är socialism svaret för alla "miljömedvetna"?

Idag blev det klart att det konservativa partiet Österrikiska folkpartiet bildar ett regeringssamarbete med deras miljöparti, en...

Är det ens rimligt att Kristersson utfärdar löften innan val som bakbinder regeringskoalitioner?

Till att börja med måste man säga all respekt till Hédi Fried och hennes fruktansvärda upplevelser som...

Senaste replik

Som borgerlig politiker bör Ebba Busch Thor stå och rättfärdiga att hon vill avskaffa värnskatten!

På senaste tiden har vi kunnat se den ena borgerliga politikern efter...

Fler av våra artiklar: