Därför behövs ROT och RUT

Mer än 1/3 av företagen räknar med att säga upp personal.

Enligt en artikel i Kristianstadsbladet ( http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/sankning-av-rot-och-rut-oroar-skanska-foretag/ ) räknar över 1/3 del av företagen med att de får säga upp personal.

ROT och RUT är i mångas ögon något fult och som bara de rika har råd med. “Varför ska någon annan städa deras bostäder? Det kan de ju göra själva som vanligt folk” är ett vanligt argument man hör från RUT-motståndarna.

Dock bör man ta ett steg tillbaka för att se vad det handlar om.

Dessa “latmaskar” skapar ju jobb. Städfirmor har ploppat upp som svampar över hela landet och nya jobb har skapats.

ROT-avdraget hjälpte att få igång byggbranschen igen och vanliga Svenssons kunde nu anlita byggföretag för att renovera. Tidigare gjordes mycket av detta svart, vilket inte skapade 1 krona i skatteintäkter åt staten. Vad tror ni kommer hända när ROT-avdraget nu begränsas efter årsskiftet? För mig veterligen är det ingen svår ekvation. 1 + 1 blir väl 2 och inte 5 som regeringen verkar tro.

De allra flesta sysselsatta i Sverige jobbar på små eller medelstora företag.

Det är just många av dessa som nu drabbas då snaran dras åt. Pengarna som staten nu sparar in med minskat ROT och RUT ska i stället läggas på att bygga centrala bostäder då det, som ni säkert känner till, råder akut bostadsbrist i Sverige.

Men vad händer då med småföretagen på mindre orter? De kommer inte flytta till storstäderna för att bygga hus. De blir kvar på den plats där de ligger och följdaktligen kommer de också få färre jobb att uföra. Vad har landsbygden gjort för att straffas på detta sätt? Vad kommer hända med alla dessa personer som fått jobb inom de nya städfirmorna när orderingången minskar?

Jag tycker det är ledsamt att se.

Det är människor det handlar om.

Människor som fått ut sin fot på arbetsmarknaden för första gången, som nu kastas av hästen de äntligen lyckats hoppa upp på.

 

Mer än 1/3 av företagen räknar med att säga upp personal. Enligt en artikel i Kristianstadsbladet ( http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/sankning-av-rot-och-rut-oroar-skanska-foretag/ ) räknar över 1/3 del av företagen med att de får säga upp personal. ROT och RUT är i mångas ögon något fult och som bara de rika har råd med. “Varför ska någon annan städa deras…

20 kommentarer

  1. Pingback: Ozempic
  2. Pingback: aksara178
  3. Pingback: disposable carts
  4. Pingback: lsm99.gdn
  5. Pingback: spin238
  6. Pingback: bonanza178

Kommentera utan Facebook