Patrik Jönsson
Redaktör sedan 2013

17690467_10154885065185932_402236705_n

Utbildning:
Medieinformatiksprogrammet på Kristianstad Högskola under 3 år. Jobbar idag med bland annat systemutveckling och reklam i alla dess former.

Har du varit med i något parti?
Absolut, ett parti schack har det blivit då och då. Politiskt? Nej!

Vad är den största samhällsutmaningen idag?
Att få folk att ifrågasätta saker och aktivt själva söka information och upplysning. Det är direkt farligt att bara tycka och följa det som anses vara normer. Utan ifrågasättande skulle många fortfarande idag tro att jorden är platt. Jag hoppas ni förstår min poäng.

Stjärntecken:
Oxe, men att tro på horoskop vore som att dela upp alla människor på jorden i 12 grupper. Känns lite väl generellt.

Du bor i Kristianstad, hur hamnade du där?
Det var studierna som gjorde att jag flyttade hit. Utöver detta så har jag alltid varit i dessa trakter i min uppväxt, så föll sig ganska naturligt. Gillar den härliga naturen i området och att man faktiskt har nära till allt.

Vilka vardagliga situationer kan göra dig irriterad?
Köer! Det finns inget värre. Snacka om att man kastar bort sin tid. Utöver detta så ogillar jag skarpt när personer inte håller till höger i rulltrappor och blir direkta bromsklossar. Funderar då alltid hur personen i sig tänker… “Det finns bara jag!” “Jag är den enda som är viktig” “Så korkad jag är att inte förstå att det finns andra som vill gå förbi”. Tja, lite åt det hållet! 😉


TV-Avgiften:
Lägg den på skatten. Se också till att public service verkligen också är neutrala.

Värnskatt: Med högre inkomst betalar man redan mer i skatt. Ofta är man egenföretagare som i sin tur också gynnar den svenska ekonomin samt att man genererar arbetstillfällen. Skatten känns som ett indirekt straff för att någon är duktig.
Systembolagets monopol: Gillar inte monopol i någon form, nej, inte ens spelet (lyckas alltid trampa mig in på de mest bebyggda rutorna)! Sedan kastas jag i fängelse. Inte roligt alls!
Michael Jackson eller Pavarotti: Michael Jackson
Svenska dagbladet eller Expressen: Expressen
Mozart eller Bach: Inte helt lätt, men vågen tippar över lite mot Mozart.

Vad lyssnar du på för musik?
Det som faller mig i smaken. Är en allätare faktiskt. Om jag säger som så här: – “Bra musik!”.

Vilket fotbollslag / Hockeylag håller du på?
Malmö för hela slanten.

Vad är rasism för dig? (frågan känns väldigt aktuell)
Det är när personer påstår att olika människor har olika värde och därmed bör ha olika ställningar i samhället. Vi alla föds lika enligt mig. Sedan kan jag tycka bättre och mindre om personer, men då handlar det om hur personen i sig är. Ganska självklart ur mina ögon sett.

Vad gör du för att motverka rasism?
Presenterar fakta.

Intressen:
Jag är väldigt intresserad av vetenskap, juridik, brott och straff och mystik. Utöver detta älskar jag musik och att vara ute i naturen.