måndag, februari 17, 2020

“Klimatskatt” handlar om att få människor att acceptera skatten, inte rädda jorden! Politikerna lurar oss!

Senaste artiklar

Vem vill flyga med SAS som förnekar sig själva, kundernas kultur och beskyller Ryssland?

I "vår" vänster-samhällsordning arbetar vänsterliberala politiker stenhårt med att förstöra tanken om...

Michael Bloombergs siffror bör man hålla koll på, det kommer att bli en intressant politisk vår

I tider av negative campaigning är det inte förvånande att den desperata...

Börskandidater som inte har tillräcklig mångfald i styrelsen övervägs att nobbas av SEB?!?

Förr i tiden försökte banker tjäna pengar genom att vara en attraktiv...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

En socialist tror alltid att skatten är utgångspunkten när man ska begränsa saker man tycker illa om. Därför var det inte konstigt att förmögenhetsskatten och arvsskatten var mycket populära när socialismen hade lika hårt grepp i Sverige som Östtyskland (även om våra företrädare var lite mer humana), pengarna kunde inte lämna landet (titta på Sällskapsresan med mannen som skulle köpa hus i Spanien); och dessa skatter var populära. Även om de flesta människor idag förstår att desto fler rika människor i Sverige, desto bättre är det för oss; finns det otroligt nog socialister som på fullt allvar fortfarande tror att skatteflykten skapat Sveriges problem. Däremot går det inte att vinna de stora massorna med att förmögenhetsskatten är något bra, därför har regeringen behövt hitta nya skatter eftersom statens löner och kostnader inte har minskat.

Lex BREXIT och britternas lösensumma

Om du och en vän startar en kiosk tillsammans, och du efter 3 år känner att du vill stiga av; är det rimligt att du då ska stå för din del av de fortsatta kostnaderna efter du lämnat? Eller är det mer rimligt att kioskens kvarvarande ägare får öka sin egen kostnad eller minska rörelsens utgifter? Ungefär så ser britternas dilemma ut, uppenbart vill EU:s länder att britterna ska betala sin del istället för att minska kostnaderna. När den svenska staten flyttar om skatter handlar det sällan om att minska intäkterna (skatten) och samtidigt skära i kostnaderna (s.k. “satsningarna”) för bibehållen balans, utan att döpa om skatter så människor vill betala dem; allt för att du som skattebetalare och läsare ska acceptera den och inte bråka mer än nödvändigt. En god medborgare är en person som håller käften, och låter vår politiska klass härja fritt; ty den som protesterar är både motståndare eller hot till demokratin och populist. Är det ens demokratiskt att tänka så?

Bensinskatten är avslöjande

Det är sällan man ser ett sådant förakt mot landets medborgare som när landets socialdemokratiska finansminister går till val att hon inte ska höja bensinskatten, och sedan gör det ändå. Tittar man på bensinpriset kostar en liter idag 16,48 kr, av det är 6,48 kr produktionskostnad plus deras vinstmarginal (dvs. Shell, Preem osv.). På det ligger det pålagt energi- och s.k. CO2-skatt på ca 6 kronor, sedan betalar man moms på både produktionskostnaden och den redan pålagda skatten; dvs. ytterligare ca 4 kr. Dessutom är det inte så att du betalar med oskattade pengar, du har redan betalat ca 20-22 % skatt till kommunen 10-12 % till landstinget och ca 1 % till kyrkan om du är medlem. Din arbetsgivare har dessutom tvingats betala arbetsgivaravgift för att ha dig anställd, ca 30 %. Hur många gånger är inte det skatt på skatt?

Follow the money

När Sverige inte släpper ut plaster som Indien och Kina, utan tvärtom är erkänt duktiga, kanske till och med världsledande på återvinning tåls det att fråga hur mycket av våra klimatskatter som går till klimatet? Har vi kunnat se en satsning på återvinningscentraler i de länder som släpper ut mest, eller handlar det om att pengarna går ner i mer inköp av fler HBTQ-klassificeringar eller ett migrationsverk som helt spårat ur ekonomiskt? När klimatpengar inte öronmärks utan åker in i staten som toalettvattnet tillsammans med badvattnet samtidigt ankommer reningsverket, är det tydligt att svenska folket är världens mest lurade folk. Klimatskatterna är inte mindre socialistiska eller mer klimatvänliga än förmögenhetsskatten, utan det är bara endast en skatt som får oss att tro att vi gör något bra. Hade det funnits någon hederlighet hade vi enkelt kunnat se hur mycket klimatskatt som inkommit, och vilka klimatåtgärder dessa bekostat; nu har vi inte den insynen. Det är inte konstigare än att människor tidigare betalat den 10:e till kyrkan i kollekt, utan närmare redovisning till om pengarna går till gud eller påven i Roms nya häst eller numera påvemobil.

Det största hyckleriet är när olika politiker tävlar vem som satsar mest på klimatet, dvs. ökar kostnaderna mest i förhållande till motståndaren. “Vi satsar mer än vad ni gör”. Vad politikerna borde tävla om är vilka nyttor man gjort för naturen, exempelvis hur många återvinningsstationer man byggt i fattiga länder? Hur många plan man fått att flyga mer miljövänligt? Hur många bussar som går på ren kärnkraftsenergi, eller hur många elbilar man subventionerat förhållande till dieselbilar? Politik kan inte handla om vem som gör av mest mest pengar, eller vem som berövar Sverige mest välfärd genom att hitta på skatter inte går till vad de påstår. Den typen är endast ohederligt, då är det bättre att säga att man som politiker vill ha högre lön precis som statsministern som tjänar top 20 i världens bäst betalda regeringschefer; trots att vi är ett av jordens mindre länder. Men vad gör man inte för solidariteten, och att stå upp för de svaga? De som alltid får betala för politikernas skenande kostnader, utan att själva få någon som helst valuta för pengarna? Det svenska folket.

1 KOMMENTAR

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
trackback

[…] Source: “Klimatskatt” handlar om att få människor att acceptera skatten, inte rädda jorden! Politiker… […]

Senaste ledare

Vem vill flyga med SAS som förnekar sig själva, kundernas kultur och beskyller Ryssland?

I "vår" vänster-samhällsordning arbetar vänsterliberala politiker stenhårt med att förstöra tanken om...

Är det troligt att UK kommer sakna EU om de slipper tullar mot USA? Ekonomisk analys!

Som vanligt när det kommer till personer som blir intervjuade i public service är det alltid människor...

När par mördas och rånas i hemmen måste utökad rätt till försvar och skyddsvärn ges

Vi har alla hört det gamla uttrycket mitt hem är min borg, men hur sant är det...

Därför är inte extraval troligt i Sverige

Idag är det många som går och drömmer om extraval, vi ser det även diskuteras av fler...

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor och lyriska tenorer kan uppskatta....

Senaste replik

Börskandidater som inte har tillräcklig mångfald i styrelsen övervägs att nobbas av SEB?!?

Förr i tiden försökte banker tjäna pengar genom att vara en attraktiv...

Fler av våra artiklar: