Anders Eklunds lufthålspermissioner visar hur bisarrt fångvården är

Anders Eklund är den dubbelmördare, våldtäktsman och pedofil (en skymf att ge honom pronomenet man) som inte bara våldförde sig på en liten tjej, han våldtog henne och eldade sedan upp henne. Dock hade han ingen brådska, han ville inte göra något på kurrande mage; utan stannade på ett gatukök och åt mat samtidigt som lilla Engla låg mördad i hans baklucka. En sådan galning släpper man alltså ut,  hur *** är det möjligt? Det var inte första gången han mördade, några år innan hade han även mördat en ung 31-årig kvinna vid namn Pernilla i Falun.

Att ge denna lågintelligenta varelse möjlighet att komma utanför murarna är kapitalt fel om man tror på att skydda befolkningen eller för den delen rättsskipning. I Englas fall valde man dock från massmedia och inte berätta alla detaljerna om att hon bränts och våldtagits, kanske var det helt enkelt för obehagligt? I Sverige har vi inget som helst brottsofferperspektiv, istället lyfter myndigheter fram att man är “offer” om man är brottsling; kanske finns det därför människor som tycker att han förtjänar en andra chans?

Anders Eklund har gjort sig skyldig till så pass allvarliga brott, att han visat att han är så pass farlig för allmänheten att han inte hör hemma i ett civiliserat samhälle; istället bör han sitta inlåst livet ut. Skulle Sverige ha dödsstraff hade han varit en mycket lämplig kandidat för den typen av rättskipning, och det är sannolikt få som hade känt någon form av medlidande. Nu har vi inte dödsstraff, Sverige har signerat Europakonventionen; dock behöver vi inte släppa ut våra farligaste brottslingar för det. Det är ett hån mot alla brottsoffer att denna varelse kan knalla ut och handla trisslotter, han hör hemma i en cell; med mat genom en foderlucka.

Dessutom behöver vi ett brottsofferperspektiv där dessa får uttala sig i formell mening kring just tidsbestämda straff eller för den delen lämpligheten i permissioner. Det är i Örebro Tingsrätt (de som äger frågan) dessa ska få komma till tals, inte i Aftonbladets nyhetspanel.

Anders Eklund är den dubbelmördare, våldtäktsman och pedofil (en skymf att ge honom pronomenet man) som inte bara våldförde sig på en liten tjej, han våldtog henne och eldade sedan upp henne. Dock hade han ingen brådska, han ville inte göra något på kurrande mage; utan stannade på ett gatukök och åt mat samtidigt som…

3 kommentarer

Kommentera utan Facebook