“Samma cell som Paristerroristerna befinner sig i Sverige”

Citat:

“Nyhetsbyrån AP uppger nu på onsdagskvällen, och hänvisar till säkerhetskällor i Irak, att IS har tränat 400 terrorister i att utföra terrordåd i Europa. Enligt samma källor ska personer från samma cell som Paristerroristerna befinna sig i en rad europeiska länder. Tyskland, Storbritannien, Italien, Danmark och Sverige, nämns specifikt.”

Visst ska vi vara öppna att hjälpa, men dumdristiga och nonchalanta är väl egentligen direkt ogenomtänkt? Det är dessvärre försent. Terrorister befinner sig i Sverige.

Nu ska visserligen inte Sverige i sig anklagas direkt, dock indirekt. Schengenavtalet innebär fria resor inom EU. De länder med gräns mot ett icke EU-land var och är skyldiga att kontrollera dessa. Detta har inte skett, vilket gör att syftet med Schengen totalt faller.

Sverige agerade för sent med gränskontroller. För verkligheten är dessvärre som sådan, att det kan vara fullt möjligt att din granne är en terrorist. När kommer du först att reagera ordentligt? Jo, troligtvis när attacker väl sker i ditt närområde. Vem vill främja “efterklokhet”?  Inte många av oss. Det är trots allt ganska centralt och klokt att i tider som dessa, att ha en kontroll och veta vem eller vilka som tar sig in i Sverige. Vi är ingen fristad för diverse jihadister. Många av oss skäms över slappheten som tidigare rådde, denna slapphet ger oss dessvärre den verklighet som idag råder – I Sverige finns det celler inom terrorism. Glöm dessutom inte bort. Troligen betalar du även just nu skatt åt dessa terrorister för deras levnadsuppehåll. Visst svider detta lite extra i ögonen? Jo, verkligheten gör ofta så.

Citat: “Nyhetsbyrån AP uppger nu på onsdagskvällen, och hänvisar till säkerhetskällor i Irak, att IS har tränat 400 terrorister i att utföra terrordåd i Europa. Enligt samma källor ska personer från samma cell som Paristerroristerna befinna sig i en rad europeiska länder. Tyskland, Storbritannien, Italien, Danmark och Sverige, nämns specifikt.” Visst ska vi vara öppna…

Kommentarer

Kommentera utan Facebook