EM-biljetten är vår! Vad gjorde gud med Zlatan?

Uträknade, kritiserade och med den tunnaste trupp vi haft på flera generationer.

En ifrågasatt förbundskapten, särskilt efter de senaste förlusterna mot Ryssland och Österrike.

Men vad gör det? Efter 2 nervpirrande matcher mot Danmark är det vi som står här med en EM-biljett i handen. Notera att jag skriver VI. Hade det blivit en förlust hade jag säkerligen skrivet ”de förlorade” men det är en helt annan sak.
I tider som denna med terrordåd världen över så finns det något som förenar. Det finns något som skapar en ”vi-känsla” där ursprung, religion och politisk åsikt läggs åt sidan. Därför älskar jag fotboll så mycket.

För att återgå till matchen igår. Den hade sett helt annorlunda ut om inte Kim Källström med sitt gummitarzan-ben lyckats smeka bollen med sina tånaglar upp i ribban och förhindra 1-0 till Danmark. Jag tror att det till stor del avgjordes just vid denna situation. Vi hade fått se ett helt annat Danmark och en helt annan match om danskjävlarna, som Ernst Hugo säkert hade uttryckt sig, hade tagit ledningen. Vem som var kung på planen rådde det inga tvivel om. Vår lagkapten Zlatan visar varför han är en av världens bästa fotbollsspelare. Såg ni tillslaget vid 0-1 målet? Han har förmågan att veta vart både mål och målvakt är utan att ens titta. Hans fötter måste ha blivit kyssta av gud då han föddes.

Vi gick till halvtidsvila med 0-1- En skön paus om ni frågar mig då danskarna faktiskt hade en och annan möjlighet att kvittera i slutet av den första halvleken.
Men i den andra halvleken skulle vår kung ännu en gång kliva fram. En frispark i Zlatan-läge sa jag då domaren blåste frispark en bit utanför danskarnas straffområde.

Sa jag att gud kysste Zlatans fötter då han föddes?

Jag hade nog fel. Han måste helt enkelt ha hånglat upp dem!
Med en magisk innerskruv passerar bollen både en förvånad mur och målvakt och fångas upp av nätet.
Lyckoscenerna som utspelades efteråt blir svåra att glömma. Den där EM-biljetten är vår. I sommar blir det fotbollsfest och kanske väntar några oförglömliga ögonblick som kommer leva kvar i våra fotbollshjärtan för evigt.
Ni minns kanske U-21-landslaget i somras? De fick också kvala till sig en EM-biljett och det blev ett EM-guld.

Nu kör vi en favorit i repris!!

Uträknade, kritiserade och med den tunnaste trupp vi haft på flera generationer. En ifrågasatt förbundskapten, särskilt efter de senaste förlusterna mot Ryssland och Österrike. Men vad gör det? Efter 2 nervpirrande matcher mot Danmark är det vi som står här med en EM-biljett i handen. Notera att jag skriver VI. Hade det blivit en förlust…