Aftonbladet censurerar kommentarer. Här är bevisen!

Uppdaterat 14:55: Ytterligare en kommentar blev censurerad efter att denna artikel publicerades klockan 09:48. Läs mer om detta längst ned på denna sida.

Jag är för yttrandefrihet, det står faktiskt inskrivet i vår grundlag. Så länge du inte kränker någon eller missbrukar ditt språk, bör ordet vara fritt.

För att lösa problem i vårt samhälle är det väldigt viktigt med en öppen debatt, detta oavsett ämne. En grundregel är att lyssna och att ta till sig folks åsikter, då dessa är det primära för en saklig debatt. Man behöver absolut inte hålla med i dessa åsikter, givetvis inte. Men om man lägger dövörat till är det mycket farligt, då är det nämligen inte mer en debatt och det är såvida inte heller mer en diskussion.

Personligen har jag ett flertal gånger upplevt hur mina kommentarer raderas hos Aftonbladet, vilket är beklagligt. Det ska tilläggas att jag alltid är mycket noga av att ha kött på benen i de saker som jag kommenterar. Detta verkar dessvärre inte alltid hjälpa.

Igår skrev jag negativ kritik angående Dan Eliasson och även gällande skolsystemet och de sviktande resultat man ser i PISA. Ja, det är absolut hårda ord, men all fakta är korrekt och sann. Däremot är kritiken inte så pass hård att det borde censureras, för det är just vad som skedde. Inte en gång, utan två gånger om då jag valde att publicera inlägget ännu en gång. Vid det andra tillfället kommenterade jag med tillägget att om de väljer att censurera igen, ska de kontakta mig på min Facebook och förklara anledningen. Så blev det dessvärre inte. Något som också bör påtalas, är att jag vid tidigare censur kontaktat Aftonbladets onlinechef, Andreas Aspegren. För givetvis ville jag veta hur de står i frågan samt veta varför censurering skedde för mina kommentarer. Självklart ska alla ha rätt att svara för sig. Han valde dessvärre att inte svara på mina frågor.

Ska vi hålla en debattnivå som håller en bra och hög nivå, anser jag att Aftonbladet måste se över sin moderering av kommentarer på Facebook. Så som det är just nu kan jag endast beklaga, för det bidrar inte till ett friskt debattklimat. Det har gått så pass långt, att jag faktiskt tog en skärmdump innan av min kommentar. För av erfarenhet hade jag en magkänsla av att kommentaren troligtvis hamnar i deras censur-papperskorg. Magkänslan visade sig ännu en gång vara helt korrekt.

Varför publicerar jag detta? Jo, för att jag står upp för allas rätt att tycka och debattera, oavsett åsikt eller tankar. Att bli förkastad i en papperskorg vill jag påstå gör att många bygger upp en frustration med tanken – “Tycker jag annorlunda förpassas mina åsikter”. Hur var det med “Vi gillar olika”? Eller ska det kanske döpas om till “Vi gillar olika när det passar oss”? Se det sistnämnda som en metafor.

Följande inlägg blev censurerat.

dump

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ytterligare en kommentar censurerades av Aftonbladet.

Att påpeka att Cantwells kolumn delvis var en kopia av Anders Hernestam gjorde sig inte populärt. Min vana inne så tog jag självklart en skärmdump av detta. Personligen tycker jag inte att mitt språk i nedanstående inlägg på något sätt eller vis är förkastligt. Det gjorde dock Aftonbladet och kastade kommentaren rakt in i censur-papperskorgen. Borde inte den snart svämma över?

censur2

 

 

Uppdaterat 14:55: Ytterligare en kommentar blev censurerad efter att denna artikel publicerades klockan 09:48. Läs mer om detta längst ned på denna sida. Jag är för yttrandefrihet, det står faktiskt inskrivet i vår grundlag. Så länge du inte kränker någon eller missbrukar ditt språk, bör ordet vara fritt. För att lösa problem i vårt samhälle…

3 kommentarer

Kommentera utan Facebook