Stärkt demokrati i Staffanstorp, M kan tänka sig göra upp med SD.

Igår gjorde kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, moderaten Christian Sonesson ett uttalande på Facebook där han förklarade att han och de lokala Moderaterna kan tänka sig att göra upp med SD. Med tanke på den stigmatisering som finns i Moderaterna kring SD-frågan är det här ett uttalande som hedrar Sonesson, eftersom han ändå riskerar att straffas av partiet när han står upp för vad han tycker är rätt. Uttalandet som är det första i sitt slag innehåller även en genomtänkt motivering hur han landat i sitt besked, vilket är mycket positivt för väljarna. Hans huvudpoäng är att SD i högre grad röstar med borgligheten än det socialistiska blocket, dessutom tillägger han att M i Staffanstorp inte tänker lägga ner sina röster enligt DÖ-modell; vilket är ett sundhetstecken eftersom det både ligger i linje med demokrati och parlamentarism.

För M-väljare som bor i Staffanstorp bör man vara mycket glad eftersom Moderaterna således förhandlar för att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, istället för att som under mandatperioden i riket påtvinga socialdemokratin vänsterpartiet som koalitionspartner; ett parti M-väljare i radikal grad avfärdar totalt. Från redaktionen vill vi därför uppmuntra fler Moderata kommunalråd att följa Sonessons linje, eftersom det finns många gemensamma beröringspunkter mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna. Det finns inget att tjäna på att försöka isolera ett parti på bekostnad av sin egen politik, om man har idéer där man har liknande uppfattningar; både svensk historia och kultur bygger på konsensus. Dela gärna denna artikel för att dels stå upp för demokratin att sakfrågorna ska stå i fokus och dels även sätta press på andra kommuner där trygga och starka majoriteter kan nås genom dialog och samförstånd. Hatten av för Christian Sonesson!

Igår gjorde kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, moderaten Christian Sonesson ett uttalande på Facebook där han förklarade att han och de lokala Moderaterna kan tänka sig att göra upp med SD. Med tanke på den stigmatisering som finns i Moderaterna kring SD-frågan är det här ett uttalande som hedrar Sonesson, eftersom han ändå riskerar att straffas…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook