Attacker mot polis måste stävjas, av med silkesvantarna!

IngressUnder helgen blev en video viral där en ung man boendes på en flyktingförläggning går till attack mot polisen. Upprinnelsen till händelsen ska ha handlat om att mannen eldat sina tillhörigheter på grusplanen intill boendet. För alla som sett filmen är det uppenbart att tre poliser och en ordningsvakt låter honom fortsätta förstöra deras polisbil istället för att sätta hårt mot hårt; en utveckling som borde vara oacceptabel i vår rättsstat.

Tjänstevapnet sitter i hölstret av en anledning
Uppenbart var gärningsmannen i fråga starkare och smidigare än alla de tre poliserna tillsammans, vilket ledde till att mannen helt obehindrat kunde fortsätta attackera bilen för att sedan lugnt gå från platsen. Det naturliga skulle varit att poliserna använt elpistol (om de hade tillgång till dessa) efter batongerna inte fungerat, alternativt skjutit varningsskott följt av verkanseld; vilket exempelvis var fallet under Göteborgskravallerna. Vi kan inte ha en situation där polisen inte vågar dra sina tjänstevapen och istället backar för att de blir anfallna av ligister, det är ligisterna som skall backa från poliserna.

Nekad fortsatt vistelse i landet
Det är också oerhört viktigt att rättsstaten inte förmildrar dessa attacker, ligister som anfaller svensk polis är inte de vi vill premiera med fortsatt vistelse i landet. Migrationsverket och andra berörda myndigheter bör därför agera för att ev. uppehållstillstånd dras in eller att man avslår den aktuella asylprocessen. Detsamma bör självklart gälla de som startar upplopp på landets boenden, eller på annat sätt utsätter andra för fara. Det är också viktigt att man av politiska skäl inte tonar ner dessa allvarliga brott och påtalar gärningsmannen som ett brottsoffer för sin egen tillvaro, beteendet är fullständigt oacceptabelt; oavsett gärningsmannens utgångspunkt.  

Inställningen skall vara att det är ett oerhört privilegium för dessa individer att få vistas i Sverige, att då ge sig på lokaler, ordningsmakt, grannar eller personal är något vi måste ha nolltolerans för. Uppenbart värdesätter inte denna ligist sin närvaro i landet som gett honom skydd, det är beklagligt; och därför är det bättre att han prövar sin lycka någon annanstans. Dessutom finns det poänger i att vi statuerar exempel hur man inte ska bete sig och vilka konsekvenser det kan innebära att bryta mot lagen, kanske kan vi på så vis få lugn på landets boenden. 

Under helgen blev en video viral där en ung man boendes på en flyktingförläggning går till attack mot polisen. Upprinnelsen till händelsen ska ha handlat om att mannen eldat sina tillhörigheter på grusplanen intill boendet. För alla som sett filmen är det uppenbart att tre poliser och en ordningsvakt låter honom fortsätta förstöra deras polisbil…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook